Aréna koncertek

Aréna koncertek

A Buena Vista Social Club slágereivel érkezik az Arénába Omara Portuondo!

2024. február 28. - élménygyáros

omara.pngűA "filin" műfaj meghatározó alakjaként Portuondo klasszikus amerikai torch songokat és kubai befolyású dzsesszt ötvöző stílusa révén hódította meg a közönséget.1997-ben, 67 évesen debütált az Egyesült Államokban, a Carnegie Hallban, mint a díjnyertes Buena Vista Social Club egyetlen női tagja. Azóta világkörüli turnéin keresztül bemutatkozott a világnak, és az új generációk rajongását is elnyerte.

A kubai énekesnő pályafutásának sokszínűségét szülei, és nővére, Haydee inspirálta. A nehéz politikai fordulatok és kihívások ellenére Omara Portuondo kitartott és szólókarrierjével tovább mélyítette a zenei hagyományokat.

Az amerikai gitáros és producer, Ry Cooder által összehozott Buena Vista Social Club projekt újabb lendületet adott a karrierjének. A sikeres filmjük és az albumuk nemzetközi elismertséget hozott számára, és a későbbi években számos díjat és elismerést zsebelt be. 

Legutóbbi albuma, a "Vida", Latin Grammy-díjat nyert, és jelölést kapott az amerikai Grammy-díjra is. A 2024-es turné során Omara Portuondo a világ számos pontját készül meghódítani, köztük Spanyolországot, az Egyesült Államokat és nem utolsó sorban Magyarországot, bizonyítva, hogy a zene egyetemes és nem ismer határokat. A művésznő jelenleg új albumán dolgozik, melyet idén  tavasszal terveznek kiadni.

Omara Portuondo, a kubai zene legendás alakja, 2024. október 6.-án Budapesten a Papp László Sportarénában tiszteleg a BUENAVISTA SOCIAL CLUB, valamint a magyar rajongók elött. Omara 1930-ban született Havannában, Kubában, az elmúlt évtizedekben nem csupán a kubai zene, de a világzene ikonjává vált.

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

Omara Portuondo, mint latin zenei ikon, több generáció számára jelenti a kubai zene és életérzés megtestesítőjét.

A budapesti koncert egyedülálló lehetőséget kínál a rajongóknak, hogy közelebbről megismerjék és élőben élvezzék a legendás énekesnő búcsúelőadását. Életpályájának legnagyobb dalait hallhatjuk, melyek megidézik a kubai zene gazdagságát és sokszínűségét emellett átélhetjük a latin hangulatot, ahol a zene és a kubai kultúra varázslatos világa találkozik, hisz a szenvedély és a mély érzelmek mindig központi szerepet játszottak a művészetében.

A bejegyzés trackback címe:

https://arenakoncert.blog.hu/api/trackback/id/tr7018341561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása