Aréna koncertek

Aréna koncertek

Dream Theater koncert 2024-ben az Arénában!

2024. április 17. - élménygyáros

dreamtheatre.jpgdreamtheatre.jpg40 éves születésnapi turnén érkezik a Portnoy-jal kiegészült Dream Theater. Az elmúlt évtizedben pedig a meglévő rajongók körét is tovább szélesítették, hiszen 2019-es Distance Over Time és a 2021-es View From The Top Of The World széleskörű elismerést váltott ki, a tavaly indult Dreamsonic turné pedig igazi látványosságot jelentett a koncertekre látogatóknak.

2024-ben az alapító dobos, Mike Portnoy újra csatlakozott a gitáros John Petrucci, énekes James LaBrie, basszusgitáros John Myung és billentyűs Jordan Rudess társaságához, ezzel a zenekar ikonikus felállása ismét együtt zenél, méghozzá hatalmas lelkesedéssel.

A Dream Theater jelenleg a stúdióban dolgozik a közelgő 16. nagylemezén, ami az első lesz ebben a felállásban az elmúlt 15 évben.

A Dream Theater november 1-én játszik a Papp László Budapest Sportarénában.

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

A Dream Theater 14 év után újra ikonikus felállásában áll színpadra: James LaBrie, John Myung, John Petrucci, Mike Portnoy és Jordan Rudess Budapesten.

A Britain's Got Talent magyar győztesei, az ATTRACTION 2024-ben az Arénában lép fel!

attraction.jpgA non-verbális, határokon átívelő táncszínházi előadás egy egyedi, különleges világba repíti a közönséget, mely gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt egy szórakoztató, vadonatúj színházi, zenei és vizuális élményt nyújt.

Az Attraction Látványszínházat Szűcs Zoltán, a Hip Hop Boyz együttes korábbi tagja hozta létre 2004-ben. Az együttes a Csillag születik című műsorban mutatkozott be, de a valódi népszerűséget és elismerést az angol tehetségkutató, a Britain's Got Talent 2013-as megnyerése hozta el számukra. Ezzel a győzelemmel történelmet írtak, hiszen ők voltak az első olyan produkció, aki külföldiként meg tudta nyerni ezt a világversenyt. 2014-ben a kínai kormány felkérésére kiemelt vendégelőadóként felléptek a világ legnézettebb műsorában, ahol több mint egy milliárdan nézték élőben a kínai nép legfontosabb ünnepére készített jelenetüket.

2016-ban mutatták be első egészestés műsorukat a London Palladium Színházban fergeteges sikert aratva, ezt Mexikó, Dubai, Amerika turnészereplései követték, majd egyszerre két társulattal Kína legnagyobb színpadain 50 alkalommal mutatták be telt házas színházi előadásaikat. A Pekingi Operaház elismerésként repertoárba vette produkciójukat.

2018-ban közönségszavazat alapján a Britain’s Got Talent történetének legsikeresebb produkciójának választották meg őket és ugyanebben az évben beválasztották őket a világ összes GOT TALENT produkciói közül a legjobb 15 előadó közé, így az America’s Got Talent The Champions műsorban is hatalmas sikerrel szerepeltek.

Sikerük azóta is töretlen, az emberek testéből alkotott árnyékképekkel elmesélt, az érzelmek széles skálájára ható történeteikkel felléptek uralkodó családok, elnökök, hírességek legfontosabb eseményein, bejárták az egész világot és idén ősszel, most először a magyar közönséget is ámulatban ejtik produkciójukkal.

A fantasztikus látványú, show-elemekben gazdag előadás, számos meglepetést és izgalmas jelenetet tartogat. Az Attraction előadása most először, a Budapest Arénában látható 2024. október 19-én. Egy egyedi és varázslatos produkció, amit nem érdemes kihagyni!

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

A társulatot a táncműfaj széles skáláját művelő előadóművészek alkotják. A fizika törvényszerűségeit semmibe véve lebegnek a levegőben, tárgyakat, jeleneteket keltenek életre. Az előadás, az emberi szem számára láthatatlan és látható táncművészek összehangolt csapatmunkája révén alkotott képi világ, ahol a látvány és a zenei hangzás teljes összhangban vannak.

 

Hans Zimmer zenékkel indul országos turné!

lords-of-the-sound-hans-zimmer-zeneje-original-234589.jpgHans Zimmer nevét mindenki jól ismeri, hiszen az Oscar, Golden Globe és Grammy díjakkal kitüntetett zeneszerző nevéhez olyan legendás filmek zenéje köthető, mint  a Gladiátor, a Mission Impossible, a Csillagok között, a Peral Harbor, a Pókember, a Karib-tenger kalózai. Sőt zenéjével a kicsiket is megérintette, hiszen többek között a Madagaszkár vagy éppen  a Disney Oroszlánkirályának zenéjét is ő írta.

Hans Zimmer filmzenéivel turnézik a Lords of Sund koncert 2024-ben Magyarországon. A norvág, olasz, portugál, bolgár közönséget már ámulatba ejtették és most Magyarországot is meghódítják Hans Zimmer zenéjével.

A lélegzetelállító show - beleértve az egyedülálló fény- és optikai hatásokat, a Lords of the Sound nagyzenekar minden hangszerének összehangolt hangzását, a szólisták és a kórus hangjait Hans Zimmer legjobb alkotásaival kombinálva - segít elmerülni egy gyönyörű tündérmese hangulatában, és a szimfonikus hangzás felejthetetlen élményt nyújt.

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

Turnéállomások:

2024. június 16. Miskolc Generali Aréna
2024. június 17. Budapest Kongresszusi Központ
2024. június 19. Szeged, Városi Sportcsarnok
2024. június 21. Debrecen, Kölcseyy Központ

Ne hagyja ki a bemutatót 2024 nyarán a magyarországi városokban.    

Arénakoncertet ad a 60 éves Geszti Péter 2025-ben!

geszti_sixty_kep.jpgGeszti Péter, a pozitív energia frontembere, minden korábbi zenekari projektjének jókedvét és profizmusát belekódolta idén a GESZTI SIXTY koncertekbe.

A ’90-es években nem volt TikTok, Facebook, YouTube, sőt internet sem, úgyhogy Geszti Péter első nagy dobása, a Rapülők CD-n, sőt kazettákon terjedt el, de egy pillanat alatt ám, az egész országban. Azóta Geszti Magyarország egyik legismertebb előadója.

A ’80-as évek europopjába belefásult, jó tánczenére vágyó közönség azonnal megszerette Gesztit, Berkest és Michelt, vagyis a Rapülőket, és nemsokára ember nem volt Záhonytól Letenyéig, aki ne az ő slágereiket dúdolta volna. Magyarul rappelni? Kiderült, hogy lehet, főleg Gesztivel, akinek már akkor is nagyon ment a pofátlanul jó nyelvtekerés.

Geszti Pétert a dalai, teljesen egyedi szövegei mellett ország- és hangulatjavító akciói az Arc plakátpályázattól a Nemzeti Vágtáig, valamint sokoldalú, kreatív egyénisége emeli ki a kortársak közül. Geszti nem egyhangú, és sohasem unalmas. Bátran mászkál ki-be különböző műfajokba, és mindig teker is rajtuk egy kicsit, hogy komfortos legyen – neki is, meg mindenkinek.

Itt van A dzsungel könyve, A Pál utcai fiúk, az Ezeregy Éjszaka – csodálatos musicalek szövegei fűződnek a nevéhez. És a sok zseniális dal a Kalózokból, majd az ebből születő Jazz+Az, ahol Dés László zeneszerző gondoskodott a hibátlan minőségről, némi fegyelmet is vitt a zabolátlanságba – és így Geszti, ez a kelet-közép-európai karma-kaméleon még egy új oldaláról mutatkozhatott be. Dés László, Kozma Orsolya, Váczi Eszter, Behumi Dorottya és az örökmozgó Geszti – a Jazz+Az elvarázsolta a jazzrajongókat is, meg mindenki mást is. 

 

A Geszti Sixty Aréna Show Geszti Péter koncertje 2025. január 25-én a Papp László Budapest Soprtarénában kerül megrendezésre. Jegyárak és jegyvásárlás itt!

 

 

Hans Zimmer filmzenéi 2024-ben a MVM DOME-ban!

hans.jpgForradalmi zenei küldetés és az alkotás öröme árad Hans Zimmer legújabb csodálatos zenei kavalkádjában, melyet a The World of Hans Zimmer - A New Dimension számára állított össze. A két Oscar-díjas zeneszerző a számára jellemző módon új dimenziókba emeli munkáját, mely tele van erővel, szenvedéllyel, energiával, szépséggel, drámával, lélegzetelállító momentumokkal és mély érzelmekkel.

A koncertturné elődje, a The World of Hans Zimmer - A Symphonic Celebration először 2018-ban bűvölte el a közönséget Németországban, és azóta számos sikeres koncertet tudhat maga mögött világszerte. Ezúttal Hans Zimmer személyesen nem lép színpadra a The World of Hans Zimmer - A New Dimension produkcióban, de az ő jelenléte és kreatív kurátori szerepe biztosítja, hogy ez a show is a legmagasabb minőségben ragyogjon, a világ legkiválóbb szólistáival és egy lenyűgöző szimfonikus zenekarral.

A "Hollywoodi Lázadó" (ahogyan a BBC nevezi) újra és újra lenyűgöző és izgalmas élményt nyújt The World of Hans Zimmer című produkciójával, melyben rendkívüli dallamai és modern kompozíciói magukban hordozzák a filmvilág legnagyobb alkotásainak esszenciáját. Ő fűszerezte és adta meg azt az energia löketet, amivel filmzenéje örökre beírta magát a halhatatlanok közé. Olyan klasszikusok zenéjét jegyzi, mint: a Dűne, a James Bond: No Time to Die, Az Oroszlánkirály, a Gladiátor, a Karib-tenger kalózai, a Batman: A sötét lovag trilógia, az Interstellar, az Utolsó szamuráj, a Top Gun: Maverick...

A The World of Hans Zimmer - A Symphonic Celebration dupla albumát 2019-ben a Sony Classical jelentette meg, és azóta is számos rajongó számára biztosít különleges élményt.

A The World of Hans Zimmer - A New Dimension európai turnét a Semmel Concerts, az RCI Global. a Tomek Productions összefogásának köszönhető.

2024. november 7-én az MVM DOME színpadán lesz látható a koncert. 

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS IDE KATTINTVA!

Hans Zimmerről:
Hans Zimmer több mint 500 zenei projektet jegyez, melyek összességében több mint 28 milliárd dollárt hoztak világszerte a pénztáraknál. Zimmer két Oscar-díjjal, három Golden Globe-díjjal, négy Grammy-díjjal, egy American Music Award-dal és egy Tony-díjjal lett elismert a zenei szakmában. Munkái közül kiemelkednek a Dűne, a James Bond:No Time to Die, a Gladiátor, Az őrület határán, Lesz ez még így se, az Esőember, a Sötét Lovag Trilógia, az Eredet, a Thelma és Louise, az Utolsó Szamuráj, a 12 év rabszolgaság, a Blade Runner 2049 (amit Benjamin Wallfisch-szal közösen komponált), valamint újabb filmzenei művek, mint a Top Gun: Maverick, a Csodanő 1984 és a SpongyaBob Kockanadrág: Kalandra fel. Legutóbbi művéért, a Dűnéért, Zimmer elnyerte az Oscar-díjat a legjobb filmzenéért. 2019-ben az Oroszlánkirály élőszereplős újrafeldolgozásáért, Grammy-jelölést kapott a Legjobb Score Soundtrack for Visual Media kategóriában.

Zimmer-Hans Zimmer Live- turnéja során rendkívül sikeres állomásokat járt be világszerte, ami igazi koncertszenzáció volt, mely 2022. áprilisában indult Európában és 2023. júniusáig tartott.

Semmel Concerts:
A Semmel Concerts Entertainment GmbH az egyik vezető rendezvényszervező Európában, és évek óta a POLLSTAR 10 legjobb szervező között szerepel világszerte. A cég a CTS Eventim AG-vel való együttműködésének 2000 év óta Európa legnagyobb jegyszolgáltatójával együtt vezető hazai és nemzetközi pozíciót töltött be az élőzenés szórakoztató műsorok területén. A Semmel Concertsnek közel 150 alkalmazottja és 8 irodával rendelkezik Németországban. A cégnek érdekeltsége van a Promoters Group Munich-ban és az Arena Berlin Betriebs GmbH-ban, valamint 2020 óta kizárólagos részvényese a Show Factory Entertainment GmbH-nak Bécsben. A vállalat struktúrájában helyet kap a Semmel Exhibitions és a Semmel Artists & Events is. A cég vezérigazgatója Dieter Semmelmann. Különböző nemzeti és nemzetközi témákkal, valamint sokféle saját gyártású produkcióval évente több mint 1500 eseményt szervez, amin több mint 5 millió látogatót jegyeznek. A Semmel Concerts Entertainment GmbH több Live Entertainment Awards (LEA) díjat is elnyert, köztük a -Az Év Szervezője- díjat.

Tomek Productions:
A Tomek Productions székhelye Bécsben, Ausztriában található, és különleges multimédiás koncertkoncepciókat fejleszt, melyek a film- és médiazene világára összpontosítanak. Az olyan eseményekkel, mint a „Hollywood Bécsben", melyet világszerte televíziós közvetítésben élvezhetünk, valamint az -A Világ Hans Zimmerében- nevű nemzetközi turnéprodukcióval, a Tomek Productions meghatározó szereplővé vált a film- és médiazenei események területén. A koncerteket zene, vizuális elemek, fény és tér kreatív játékával rendezik meg, melyek igazi harmonikus, lebilincselő és érzelmes hangulatot teremtenek

A koncert magyarországi szervezője a Green Stage Production iroda, melynek mottója:
"A Földünk védelme, és ezért tudatos célunk, minden általunk megrendezésre kerülő koncert, előadás megvalósításához szükséges energiafelhasználások adataiból kiszámíthassuk az adott események Ökológiai lábnyomát, ezen számítások eredményeként pedig annyi fát ültessünk hazánkban, amely ezt a keletkezett öko lábnyomot ellensúlyozni képes".

The Wall - Pink Floyd rockopera az Arénában!

the_wall_4.jpgA The Wall címmel készült Pink Floyd koncepciós album valójában egy kész rockopera egy igazán mély történettel. Az albumból készült film is óriási siker volt és végül a sztori színpadon kötött ki.

A The Wall 40 éves jubileumát világkörüli turnéval ünneplik és így a  Pink Floyd zenéjével 2024. október 21-én a Papp László Sportarénában lesz látható az előadás

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

Negyven évvel később a rockopera egy cseppet sem veszített modernségéből… az új kiadásoktól az újrakiadásokig több mint harmincmillió albumot adtak el a világon!

AFloyd Revival Orchestra mellett Ars Lyrica – Talent d’Argile Ballet táncosai és énekesei lépnek színpadra Johan Nus francia koreográfus vezényletével.

 

IFrame

Nick Cave & the Bad Seeds koncert 2024-ben Budapesten az Arénában - Jegyek itt!

A szeptemberében kezdődő, összesen 27 állomásos nagy-britanniai és európai koncertsorozat apropója a Nick Cave & the Bad Seeds augusztus végén megjelenő új lemeze, a Wild God - közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.
   
A tizennyolcadik stúdióalbum anyagához kapcsolódó The Wild God Tour szeptember 24-én indul a németországi Oberhausenben és november 17-én Párizsban ér véget; a budapesti lesz a koncertsorozat tizedik állomása. A zenekarban Nick Cave (ének, billentyűs hangszerek, harmonika, gitár), Thomas Wydler (dob, ütőhangszerek), Martyn Casey (basszusgitár, vokál), Jim Sclavunos (ütő- és billentyűs hangszerek, vokál), Warren Ellis (hegedű, gitárok, szintetizátorok, vokál és számos más hangszer), valamint George Vjestica (gitárok, zongora, vokál) szerepel.
   
"Soha nem gondolok arra, hogy egy lemez hogyan fog élőben megjelenni. Az alkotási folyamat túl bonyolult ahhoz, hogy ilyen szempontokat is figyelembe vegyünk. De most, amikor visszahallgatom a Wild God albumot, úgy érzem, élőben tényleg valami nagyszerűt tudunk összehozni. Olyan érzés, mintha eleve színpadra íródtak volna a dalok" - idézte Nick Cave-et a közlemény.
   
Nick Cave pályafutása a Boys Next Door nevű gimnáziumi punkzenekarban indult Ausztráliában, majd a Birthday Partyban folytatódott a nyolcvanas évek elején. A székhelyét Londonba áthelyező együttes felbomlása után az énekes-dalszerző 1983-1984 fordulóján alakította meg a Nick Cave & the Bad Seedst, 1984-ben jelent meg From Her to Eternity címmel a bemutatkozó stúdióalbum.
   
Cave és zenekara újraértelmezte a bluest, a gospelt és a countryt, és ezeket sajátos sötét és artisztikus keretbe helyezte. A menet közben számos tagcserén átesett zenekar a nyolcvanas években egy ideig Berlinben működött, és közreműködött Wim Wenders Berlin felett az ég című filmjében, és jobbnál jobb lemezeket készített.
   
A kilencvenes évek legelején a dalszerző - aki sikeresen szakított korábbi drogfüggőségével - Sao Paolóba költözött, ott készült a The Good Son című album (1990), majd következett az 1997-es The Boatman's Call, amelyet Nick Cave és a brit dalszerző-énekesnő, PJ Harvey rövid románca inspirált.
   
A hosszú ideje az angliai Brightonban élő Nick Cave a 2000-es és a 2010-es években is kiváló lemezeket készített, közben két anyag erejéig Grinderman néven karcos-garázsrockos mellékzenekart is alakított. Számos filmzenét írt (A préri urai, Távol az emberektől, Gyilkos nyomon), regényeket írt (És meglátá a szamár az Úrnak angyalát; Bunny Munro halála - mindkettő magyarul is megjelent), a közelmúltban pedig egy vele készült interjúkötet is megjelent, amely Hit, remény és vérontás címmel szintén olvasható már magyarul.
   
A 2016-os Skeleton Tree és az azt követő 2019-es Ghosteen című lemez Nick Cave pályafutásának legjobb korongjai közé tartozik, ezeknek tragikus aurát kölcsönöz egyik ikerfia, Arthur 2015-ben bekövetkezett halála.
   
A Nick Cave & the Bad Seeds az elmúlt három évtizedben számos alkalommal lépett fel Magyarországon (kétszer a Sziget fesztiválon is), legutóbb 2018 júniusában járt nálunk, szintén a Sportarénában, ahol idén október 13-án az ír Murder Capital lesz a vendégfellépő.

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

További izgalmas koncertek itt!

 

A 60 éves ILLÉS tiszteletére Arénakoncertet rendeznek 2025-ben!

illes.jpgIsten nem teremtett számunkra egy örök Illés Zenekart. Viszont kaptunk egy örök életművet, mely a magyar beatkorszakot magyar nyelven és a Kárpát-medencei zenei alapokon elindította és az eljövő generációk számára is vonzóvá, elérhetővé tette. Az Illés 60 éve alakult. A Beatleshez hasonlóan működésük viszonylag rövid időszakot (1965-1973) ölel fel, de ezalatt csupa sláger született.

A Titsztelgés - Illés 60 koncerten 2025. január 11-én a Budapest Papp László Sportarénában erre az együttesre emlékeznek a magyar pop-rock szcéna jelenlegi képviselőivel!

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

Különleges, retro körülmények között, a klubok táncparkettjeit idézve várjuk az Illés korosztályt, gyermekeiket, unokáikat!

A fellépők névsorát később hirdetik ki.

 

 

35 éves jubileumi koncertre készül a Republic 2025-ben a MVM Domeban - Jegyek itt!

republic-35-original-232988.jpgA Republic a Szállj el kismadár, 67-es úton, és a Szeretni valakit valamiért csupa olyan dal, amit mindenki ismer. A Republic Bódi László Cipő, Boros Csaba, Nagy László Attila, Patai Tamás és Tóth Zoltán alkotta klasszikus felállása, amely több mint 20 évig osztozott a közös munka minden örömében, sikerében, feladatában. Számos szakmai elismerés, díj, megszámlálhatatlan arany-, platina- és gyémántlemez, valamint sláger fűződik a nevükhöz.

Cipő elvesztése után nehéz döntést hozott az együttes és végül a legendás dalok egy másik tag tolmácsolásában szólaltak meg újra. Az új formáció már az Arénában is bizonyított, most pedig a 35 éves Republicot is vele ünnepli a csapat, felidézve a régi és persze az új sikereket is.

A Republic 35 című jubileumi születésnapi Republic koncert 2025. február 1-én Budapesten a MVM Dome-ban kerül megrendezésre. Jegyárak és jegyvásárlás itt!

További izgalmas koncertek lentebb!

Demjén Ferenc 2024-ben is Aréna koncertet ad!

demjen-nincs-kozeput-original-232737.jpg27. alkalommal tölti meg az Arénát Demjén Ferenc. A december 30-i koncert mára már hagyományosan ezen a napon kerül megrendezésre és a "sorozatot" csak a Covid és Demjén Ferenc betegeskedése tudta megtörni. Ám 2024-ben a hagyomány folytatódik és Demjén Ferenc ismét az Arénába várja a közönséget.

A Nincs közép út című Demjén Ferenc Arénakoncert 2024. december 30-án a Papp László Sportarénában lesz látható. Jegyvásárlás és jegyárak itt!

süti beállítások módosítása